Hypotéka na rekonštrukciu

Chystáte sa na rekonštrukciu svojho bytu a potrebujete k takémuto náročnému kroku viac peňazí, než aktuálne máte vo svojich dlaniach? Ponúka sa jednoduchá otázka - pôžička či hypotéka?
Požičať si dnes môžete prakticky na čokoľvek, ale ak potrebujete viac peňazí, než ponúkajú ponuky s pôžičkami, je hypotéka na rekonštrukciu tým správnym a vhodným riešením.
Hypotéka na rekonštrukciu bytu či domu sa stáva v posledných rokoch naozaj obľúbeným spôsobom, ako dosiahnuť na vysnívané bývanie. Je to dané zrejme hlavne tým, že oprava starších domov je často menej náročnú, ako postavenie domu nového. Avšak tu je veľa premenných, ktoré tieto aspekty ovplyvňujú. Hlavné je si vopred spočítať, či je pre vás výhodnejšie dom opraviť, alebo si rovno kúpiť nový.

Hypotéka na rekonštrukciu domov

Hypotéka ako taká je prakticky istý druh pôžičky s ručením. Tým ručiteľom sa stávate vy sami a ručíte hnuteľným majetkom, najčastejšie vaším bytom či domom. Hypotéky sú pôžičky často na dlhú dobu trvania splatnosti, môžu byť až v poriadku stoviek tisíc a maximálne si na hypotéku môžete požičať aj niekoľko miliónov. Ostatne, výška hypotéky na rekonštrukciu zodpovedá výške ceny majetku, ktorým hodláte ručiť. Toto platí minimálne vo väčšine prípadov.

Možný problém hypotéky na rekonštrukciu

Rekonštrukcia často môže priniesť niekoľko, až zásadných, problémov. Často sa môže stať, že nevyjdete vo svojich počiatočných odhadoch o potrebnej sume požičaných peňazí, a tak si musíte požičať peniaze ďalšie. Ovšem dávajte si pozor, aby ste neohrozili vašu schopnosť splácať. Majte vždy na pamäti, že majetok, ktorým ručíte, môže prepadnúť veriteľovi. To sa naozaj môže stať.
Postup riešenie situácie za neschopnosti splácať vašej hypotéku na rekonštrukciu je vždy ustanovený v zmluve o hypotéke. Preto si vždy pozorne prečítajte všetko, čo podpisujete.

Žádné komentáře:

Okomentovat