Pôžičky so zástavou nehnuteľnosti

Plánujete postaviť nový dom? Bývate síce vo vlastnom, ale radi by ste si postavili dom nový, väčší a modernejší? To si vyžiada veľký obnos peňazí. Kde ho ale zohnať?

Pôžičky so zástavou nehnuteľnosti - dosť peňazí na nový dom

Dôvodom, prečo si požičiavať veľké sumy, nemusí byť rovno sa stavba rodinného domu. Niektorí podnikatelia si môžu požičiavať treba aj na stavbu prevádzkarne alebo na rôzne prestavby a vybavenie. Lenže to tiež stojí veľké peniaze. A najvyššej dostupnej pôžičky sú pôžičky so zástavou nehnuteľnosti.
Sú to také pôžičky, kedy vám veriteľ požičia obnos peňazí siahajúcu od stoviek tisíc až do niekoľkých miliónov korún. Vy mu ako záruku splácania zastavíte svoju nehnuteľnosť, ktorá aspoň čiastočne zodpovedá cene pôžičky.

Možno nebezpečenstvo pôžičky so zástavou nehnuteľností

Základným a hlavným problémom, ktoré tieto pôžičky poskytujú, je ich samotná podstata. Teda ručenie svoju nehnuteľností. Väčšina ľudí, ktorí si túto pôžičku zariadi, ručí totiž svojim domom, v ktorom práve býva, pretože nemajú iných nehnuteľností. Avšak v prípade, že prestanú splácať pôžičku, môžu o takto ručenie nehnuteľnosťou prísť.
Práve preto všetky odborníci odporúčajú, aby si ľudia pôžičky so zástavou nehnuteľnosti zhotovovali u renomovaných bánk a finančných spoločností, ktoré majú často oveľa prijateľnejšie podmienky, než napríklad rôzni súkromníci.

Žádné komentáře:

Okomentovat