Solus register dlžníkov

Možno ste sa s ním už niekedy stretli, a ak interne, rozhodne nie s radosťou. SOLUS je asociácia spoločností, ktoré sa pohybujú vo finančnom sektore a ako také sa rozhodli presadzovať politiku takzvaného "zodpovedného úverovania". To vlastne znamená, že tieto spoločnosti plánujú vďaka registra dlžníkov brániť svojich klientov proti předlužování, rovnako tak chrániť veriteľa proti neschopnosti splácať.

Solus register dlžníkov

Solus register dlžníkov zaznamenáva všetky problémové splátke dlhov, pôžičiek a úverov. Je preto príhodné všetky pôžičky splácať spoľahlivo a svedomito, pretože ak výrazne porušíte zmluvu o splácaní pôžičky, môžete sa ocitnúť na tomto zozname. Vďaka tomu môžete mať do budúcnosti problémy s vybavovaním novej pôžičky. Pritom do združenia patrí veľa spoločností, ktoré týmto medzi sebou spolupracujú a vymieňajú si informácie o dlžníkoch.

Solus register dlžníkov a jeho typy

Spoločnosť SOLUS, okrem rôznych ďalších aktivít, zostavuje dva registre dlžníkov , ktoré sú rozdelení podľa právnych predpisov líšiacich účastníkmi finančných oblastí.
  1. SOLUS register dlžníkov zahrňujúcich fyzické osoby, takže nepodnikateľa - Register FO.
  2. SOLUS register dlžníkov zaznamenáva podnikateľov a právnické osoby - Register IČO.

Iba bič? Nie, aj ochrana svědomitých

Solus register dlžníkov nie je len o účinnejšom vymáhaní dlhov z dlžníkov. Solus register slúžia hlavne na ochranu práve takých spotrebiteľov, ktorí dokážu napĺňať svoje záväzky voči veriteľovi.

Kto je členom SOLUS?

A nakoniec vhodná informácie o členoch združenia SOLUS, teda tých u ktorých môžete čakať register dlžníkov. Ide o spoločnosti:
  • Citibank Europe
  • Českomoravská stavební spořitelna
  • Československá obchodná banka
  • ČSOB Leasing
  • Home Credit
  • Komerční banka
  • Raiffeisenbank
Ovšem členom SOLUS sú aj hlavnými operátormi v SR: Telefónica O2, T-Mobile a Vodafone.

Žádné komentáře:

Okomentovat